Sla navigatie over

Lierse digibank wil digitale vaardigheden versterken voor kwetsbare groepen

De samenleving evolueert aan een razendsnel tempo. Het is niet altijd gemakkelijk om bij te blijven. Je hebt meer en meer een smartphone, tablet, laptop of computer nodig.Zo’n toestel hebben is één ding, maar er vlot mee kunnen werken is nog iets anders.

Om inwoners van Lier daarin te ondersteunen, tekende  Lier in voor het project ‘Digibanken’ van de Vlaamse Overheid. Daardoor ontvangt  de stad tot eind 2024 subsidies voor het uitbouwen van een Digibank en de mogelijkheid bestaat om dit te verlengen tot de zomer van 2026.

“Het belangrijkste doel van de digibanken is om kwetsbare groepen mee te krijgen op de digitaliseringsgolf. Iedereen kan gebruikmaken  van het aanbod van het project, maar in Lier willen we extra inzetten op senioren, laaggeschoolden, werkzoekenden, mensen in armoede en ook anderstaligen en nieuwkomers”, zegt schepen van tewerkstelling Sabine Leyzen.

"Met de Lierse Digibank willen we het bestaande aanbod opentrekken naar de hele bevolking - en in het bijzonder naar  de 5 doelgroepen waarop we extra willen inzetten met het project – én daarnaast extra aanbod uitwerken rond thema’s die nog niet aan bod komen.Voor het extra aanbod werken we samen met LIGO. Zij hebben veel ervaring met het geven van cursussen rond digitale thema’s, waarbij elke cursus op een vast moment doorgaat," beklemtoont schepen Leyzen

De Lierse Digibank wil een aanbod uitwerken van infosessies, éénmalige  workshops  en korte cursussen  van maximum 2 of 3 lessen.

.

"Heel wat infosessies en cursussen zullen  we meermaals organiseren en in de mate van het mogelijke ook op verschillende locaties verspreid over de hele stad. Op die manier willen we iedereen de kans geven om deel te nemen waar en wanneer dat het beste voor hen past", besluit Sabine Leyzen.

Op www.lier.be/digibank vind je binnenkort de Digiwijzer. Dit is een 3-maandelijks overzicht van alle activiteiten van de Digibank. In de folderrekken van verschillende stadsdiensten en Lierse welzijnsorganisaties vind je binnenkort ook de gedrukte brochure.

Voorbeelden van thema’s die in mei en juni op het programma staan zijn Itsme, het thuisloket van de stad, mijnburgerprofiel en de ebox, online bankieren en online aankopen doen, veiligheid online, leren e-mailen en leren surfen op het internet.

Digibank Lier werkt  ook samen met maatwerkbedrijf MIVAS aan Plaslaar die zijn medewerkers digitale ondersteuning aanbiedt  via Ligo dat op maat gemaakte opleidingen aanbiedt 

Info via [email protected] of 0477 340661

 

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder