Sla navigatie over

Lierse monumenten krijgen energiezuinige ledverlichting

Het gaat om de aanstraling van ‘Den Engel’, de poort van het begijnhof in de Begijnhofstraat , de Gevangenenpoort, de Sint-Jozefkerk op Lisp en de pomp op de Vismarkt.

In juni 2014 keurde het college de visie voor openbare verlichting goed. In die visie besliste de stad te investeren in de vervanging van de verouderde armaturen van de openbare verlichting door energiebesparende modellen, de nieuwe armaturen uit te rusten met regelapparatuur om het lichtniveau af te stellen en de lampen te vervangen door energiezuinige ledlampen.

Passend in deze visie om slimmer om te gaan met energie en de stedelijke diensten tegen 2030 klimaatneutraal te maken, verving de stad de vorige jaren al op verschillende plaatsen de oude, energieverslindende verlichting door ledverlichting.

Zo werd de straatverlichting op verschillende plaatsen vernieuwd en kreeg de Binnennete energiezuinige ledverlichting. Daarnaast wordt de verlichting op de stadsvesten uitgebreid.

Ook in sporthal De Komeet wordt later dit jaar de verlichting vervangen door energiebesparende ledverlichting. Deze week wordt de aanbesteding voor de relighting opgestart.  De kostyen worden geraamd op 100.000 euro .

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder