Sla navigatie over

Lierse reuzen verwelkomen nieuweling Schrobberbeek

De vzw Reuzen in Vlaanderen (www.reuzeninvlaanderen.be) houdt volgende zondag haar jaarlijkse federatiedag in Lier. Voor die gelegenheid komen reuzen uit heel Vlaanderen op bezoek bij de Lierse reuzen!

Zij verzamelen vanaf 13u op de Grote Markt en laten zich maar al te graag bewonderen en fotograferen.

Om 14u doet de nieuwe reus Schrobberbeek zijn intrede begeleid door de Lierse Keersters. Hij verbeeldt één van de hoofdfiguren uit En waar de ster bleef stille staan geschreven door Felix Timmermans.

Het Schoolbondtheater brengt een fragment uit dit bekende kerstverhaal waarna Schrobberbeek officieel in het bevolkingsregister wordt ingeschreven. ?Dat Lier een reusvriendelijke gemeente is, is intussen welbekend. Het plechtige luik van de namiddag wordt afgesloten met een welverdiende officiële erkenning. De stad ontvangt het plaket van Reusvriendelijke Gemeente uitgereikt door vzw Reuzen In Vlaanderen.

Rond 14.30u vertrekken de reuzen dan onder muzikale begeleiding voor een wandeling door de binnenstad. De stoet wandelt langs de Eikelstraat – Zimmerplein – Felix Timmermansplein – Vismarkt – Mosdijk – Sint-Gummarusstraat – Heilige-Geeststraat – Rechtestraat en Grote Markt waar ze omstreeks 16.30u, samen GrOOte Zondag afsluiten met een wervelende reuzendans

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder