Sla navigatie over

Lierse Sportraad huldigt zijn kampioenen

Jan Laenen, wereldkampioen surfski en Belgisch kampioen surfski alle categorieën , werd verkozen tot sportfiguur van 2019. De miniemen van BC Guco kregen de titel van ‘Ploeg van het jaar’ . Kilian Meersmans van Kayakclub Anderstad was de beste jongere in 2019. Als meervoudig Belgisch kampioen, werd hij in Bosnië-Herzegovina wereldkampioen wildwaterkayak.

Jo Docx werd gehuldigd als laureaat van de sportpersprijs van het jaar. Als voorzitter van de sportraad heeft hij de voorbije 18 jaar constant geijverd voor een actieve sportbeleving, de uitbreiding en vernieuwing van de sportinfrastructuur en de promotie van de sportbeoefening.

Sportschepen Ivo Andries feliciteerde uitgebreid de laureaten en de sportfiguren met hun prestaties van het afgelopen jaar. In België zouden 4 miljoen inwoners onvoldoende bewegen, een belangrijke oorzaak van gezondheidsproblemen. De beste remedie hiertegen is bewegen en sporten. Schepen Andries wees in dit verband op de recente realisaties qua nieuwe sportinfrastructuur in onze stad , zoals de gym- en danshal ’t Spui , de sporthal ‘Stadspark’ en het nieuwe skatepark aan Het Moevement.

Er wordt verder gewerkt aan de ontwikkeling van de Hoge Velden als jeugdvoetbalsite met gras- en kunstgrasvelden en een Finse piste. Verder wordt ook de vernieuwing van de sportvelden achter het begijnhof en van het Netestadion aangepakt . Daarnaast wordt blijvend geïnvesteerd in sportpromotie, de sensibiliseringscampagne voor senioren en de acties rond fysieke fitheid. Bijzondere aandacht gaat naar kansengroepen zoals personen met een beperking en financieel zwakkeren.

Foto's © MR en WV

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder