Sla navigatie over

Lierse Trage Wegen krijgen naambordje

Tijdens  de Dag van de Trage Weg (14-15 oktober) onthullen  de stad , Regionaal Landschap Rivierenland en Trage Wegen-vrijwilligers  het   nieuwe naambord  van de trage wegen 'Het Strooiken', 'De Melkweg' en 'Kadaderweg' .

 ‘De Melkweg’ en ‘Het Strooiken’ bevinden zich in de omgeving van de Pannenhuisstraat. De derde trage weg  die de stadsvest naast het Spui verbindt met de Predikherenlaan  draagt de naam ‘Kadaderweg’.

Lier onderhoudt al geruime tijd een nauwe samenwerking met de vrijwilligers van de stuurgroep Trage Wegen en Regionaal Landschap Rivierenland. Als eerste stap hebben ze alle paden op het grondgebied van Lier geïnventariseerd, gebaseerd op historische kaarten. Vervolgens zijn prioritaire verbindingen vastgesteld die momenteel worden voorbereid voor verbetering en openstelling.

In het verleden waren karrensporen, jaagpaden, veldwegen, bospaden en kerkweggetjes veelgebruikte routes. Vandaag de dag bieden deze alternatieve paden mogelijkheden voor zachte weggebruikers om op een veilige, milieuvriendelijke en avontuurlijke manier door het landschap te reizen.

Vaak zijn ze levend erfgoed omgeven door anekdotes en legendes en vertellen ze het verhaal van vroegere dorpsgemeenschappen. Daarnaast dienen ze als ecologische verbindingen tussen natuurgebieden en fungeren ze als veilige routes voor wandelaars, fietsers en ruiters.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder