Sla navigatie over

Lierse zomerscholen bezorgen jeugd leuke en leerrijke zomerperiode

Deze zomer organiseert  Lier opnieuw zomerscholen voor jongeren die Nederlands aan het leren zijn, of recent Nederlands geleerd hebben. 

De Vlaamse overheid stimuleert organisatie van lerende initiatieven in de zomermaanden juli en augustus. De Stad  tekende in op deze oproep en ontvangt 112.800 euro  subsidie.

Deze subsidie is bedoeld voor de organisatie van één zomerschool voor kleuters, twee zomerscholen voor leerlingen uit het basisonderwijs en één zomerschool voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Deze middelen worden verdeeld op basis van het aantal deelnemers .

Kinderen en jongeren kunnen in de zomerschool een leuke tijd met anderen beleven terwijl ze groeikansen krijgen om het nieuwe schooljaar sterker te beginnen. 

Voor hen die pas Nederlands zijn beginnen leren, is een pauze van twee maanden zonder taaloefenkansen of onderwijs nefast voor de Nederlandse taalontwikkeling. Via een zomerschool zet Lier in op spelen en leren, zodat deze kinderen en jongeren ook kunnen groeien in de vakantie. 

De zomerscholen kleuter- en lager onderwijs worden georganiseerd in samenwerking met vzw Mondiale werken. Van 12 juli tot 26 juli (kleuters),  van 6 tot 19 juli en van 26 juli tot 8 augustus (lager) kunnen zo’n 160 anderstalige kinderen deelnemen aan de zomerschool. In de voormiddag krijgen ze Nederlandse les, onderverdeeld in klassen volgens niveau. In de namiddag is er een aangepast programma waarin cultuur, sport en vrijetijdsaanbod aan bod komen. 

De zomerschool secundair onderwijs wordt georganiseerd door de stad en de Podiumacademie. Van 9 augustus tot 23 augustus krijgt een 80-tal anderstalige nieuwkomers de kans hun Nederlands bij te schaven. De Lierse Podiumacademie zorgt voor een afwisselend namiddagprogramma. De leerlingen krijgen de kans om zich te specialiseren in een bepaalde discipline (muziek, woord en drama, dans en beweging).

Voor meer dan 240 kinderen en jongeren brengen de zomerscholen  een leuk, gevarieerd programma met tal van leerrijke activiteiten.

Foto © Schoolmakers

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder