Sla navigatie over

Lions Lier beloont sociale scholenprojecten

Om jongeren te sensibiliseren voor de sociale noden in hun omgeving, werd vier jaar geleden het Sociale Scholenproject opgestart. Leerlingen van het vijfde jaar secundair onderwijs in Lier worden hierbij uitgenodigd rond die noden een sociaal project op te zetten.

Na een grondige preselectie werden 2 projecten van Atheneum Lier, campus Arthur Vanderpoorten en 4 van Sint-Ursulalyceum , weerhouden voor de finale in het auditorium van Xeikon-Accentis aan de Duwijckstraat .

In haar gelegenheidstoespraak beklemtoonde schepen Marleen Vanderpoorten het belang van vrijwilligerswerk. Ze sprak haar waardering uit voor het initiatief van de Lions Club en voor de inzet van de jongeren die in eigen omgeving geconfronteerd worden met de sociale noden binnen de maatschappij.

De tweede plaats (1.000 euro) ging naar het project ‘Home Marjorie’, het verzorgingstehuis in Hallaar voor mensen met de ziekte van Huntington. De derde plaats (750 euro) werd toegekend aan het project ‘Red de Bijen’ van Natuurpunt. Op de vierde plaats eindigden ex-aequo de projecten: ‘De Loods’, een inzamelplek in Broechem voor mensen met een laag inkomen uit de regio; ‘De Limmerik’, een respijthuis in Pulderbos voor jongeren met een fysische of mentale beperking tot 18 jaar en ‘Iona vzw’, een zorggemeenschap voor jongeren en volwassenen met een mentale beperking in Kessel.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder