Sla navigatie over

Lisa ging op inleefreis naar El Salvador

Twee weken lang heeft de 16-jarige Lisa, leerling van Sint-Ursula Lyceum in Lier, samen met de andere ambassadeurs van YOUCA in El Salvador geleefd. Ze heeft van dichtbij kunnen meemaken hoe het is jong te zijn in één van de gevaarlijkste landen van Latijns-Amerika. “Net zoals ons jagen de Salvadoraanse jongeren hun dromen na, maar de droom om te kunnen studeren, werken en een gelukkige toekomst uitbouwen is niet evident om te realiseren. De Salvadoraanse jongeren komen vele obstakels tegen op hun levenspad, ” vertelt Lisa.

“We hebben leeftijdsgenoten ontmoet die als jonge leiders en ondernemers actief zijn binnen verschillende organisaties. In samenwerking met TRIAS en die organisaties creëren we meer kansen voor die jongeren. Ze kunnen hun talenten ontplooien, een onderneming of coöperatie opstarten en zo zelf aan hun toekomst bouwen. Ik ben erg onder de indruk van onze Salvadoraanse vrienden. Ze blijven dromen en engageren zich om hun dromen waar te maken. Hoewel het niet makkelijk is, geven ze nooit op,” klinkt het hoopvol.

Maar liefst 25% van hen gaat niet naar school en heeft geen job. De uitzichtloze situatie doet velen vluchten naar de Verenigde Staten. De ngo TRIAS probeert het tij te keren. Daarom gaat de opbrengt van de YOUCA Action Day dit jaar naar de projecten en organisaties waar Trias in El Salvador mee samenwerkt. De jongeren krijgen er vorming, kunnen een onderneming starten en zo aan hun toekomst te bouwen.

De YOUCA Action valt dit jaar op 19 oktober. Stad en OCMW Lier voorzien 1 job bij het kabinet van de burgemeester, 1 job bij een schepen en 12 jobs in het woonzorgcentrum (WZC) Paradijs.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder