Sla navigatie over

Mammoet van Lier terug in onze stad

Het originele idee komt van de Lierse serviceclub Kiwanis Lier 2 Neten. Voor de uitvoering werkten ze samen met het Lierse stadsbestuur, de archeologische vereniging ArcheoLier en het Leuvense bedrijf Materialise, een wereldautoriteit in 3D printen.

De Mammoet van Lier is vermoedelijk 30.000 jaar oud, heeft een schofthoogte van ongeveer 3,6 meter en is bijna 5 meter lang. Bij Materialise in Leuven hebben 19 mensen met 9 printers in totaal 1.259 uren aan de reproductie gewerkt. Goed voor de reproductie van 320 botten, waarvan er sommigen de afmeting hebben van een volwassen man. De replica weegt 300 kg.

De fossiele beenderen die werklieden 150 jaar geleden opgroeven ter hoogte van de Dungelhoefkazerne, staken tien meter diep in het zand en werden tijdens de laatste ijstijd door de Nete afgezet. Het skelet werd gemonteerd en in 1869 voor het eerst aan het publiek getoond in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel waar het nog steeds te zien is.

Het budget van het project bedraagt in totaal circa € 100.000. Dankzij sponsoring van o.m. busbouwer Van Hool, Reynaers Aluminium, Materialise als hoofdsponsors en Aquatop, Kranen Michielsens, Solid-talent uitzendbureau, mevrouw Edith Liekens en Antilope De Bie Printing, kon het ook worden gerealiseerd. De Stad Lier draagt ook financieel bij en zorgt voor de accomodatie in het volledig vernieuwde Lierse stadsmuseum.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder