Sla navigatie over

Marleen Vanderpoorten kijkt terug op “32 jaar stadhuis”

“In mijn hoofd en in mijn hart” is een chronologisch verslag dat start in de aanloop van haar politieke loopbaan in de jaren ’80. Ze beschrijft de tijdsgeest van dat moment en de invloed van haar familie op haar beslissing om in de politiek te stappen.

Alle stadsbesturen waarvan Marleen deel uitmaakte komen aan bod met hun grote en kleinere dossiers. Ze beschrijft de invloed van persoonlijke relaties binnen de besturen en het belang van teamwerk in de politiek. Ook de evolutie van de liberale partij, de veranderende mentaliteit van burgers, de grote impact van digitalisering en sociale media, en de opgang van nationalistische partijen worden behandeld.

“In mijn hoofd en in mijn hart” is verdeeld in zeven hoofdstukken, die telkens één bestuursperiode omvatten. Het is tot stand kunnen komen dankzij de talrijke notities en tekstjes die de auteur bijhield tijdens alle jaren van actieve politiek en dankzij het archief van “de lierenaar” , het Lierse liberale opinieblad .

Bart Somers betoogde dat het boek de lezer vanaf de eerste bladzijde meeneemt op een boeiende tocht doorheen drie decennia Liers reilen en zeilen : een mengeling van geschiedenis, anekdotiek en engagement. Het is tevens een oproep tot maatschappelijke betrokkenheid , het onderlijnen van de waarde van politiek engagement.

Spreker loofde Marleens sterke passionele band met een sociaal bewogen liberalisme , haar bestuursstijl op basis van dialoog. “Je bent iemand met een uitgesproken progressieve liberale overtuiging. Onderwijs, cultuur, armoedebestrijding, kansen geven en discriminatie tegengaan.”

En Somers besloot : “ Als uw vader Herman kon zien wat jij 32 jaar betekend hebt voor Lier, zou hij iedereen vertellen hoe trots hij op zijn dochter is. Je bent niet alleen in de voetsporen van vader Vanderpoorten getreden, je hebt u een voornaam veroverd en 32 jaar lang het verschil gemaakt voor Lier. Je hebt met verve een eigen stempel gezet!”

Het boek is verkrijgbaar via mail aan [email protected] en storting van 23 euro op rekeningnummer BE61 0019 2371 5417; in de Standaard-boekhandel, Antwerpsestraat en bij dagbladhandels De Clercq, Grote Markt en Krantenkopje, Eikelstraat .

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder