Sla navigatie over

Meelezen in Lier op ‘Vlaanderenleestdag’

Zondag 23 april 2023 vindt de allereerste editie plaats van Vlaanderenleestdag. Die maakt deel uit van de communicatiecampagne 'Vrienden voor het Lezen - Samen voor een Leesoffensief' van de Vlaamse overheid.

Iedereen wordt uitgenodigd   die dag mee te vieren en te lezen, en zo lezen meer zichtbaar te maken. Want zien lezen, doet lezen. Niet toevallig wordt Vlaanderenleestdag georganiseerd op Wereldboekendag, de Internationale dag van het boek en de auteursrechten. 

Deze dag werd in 1995 door UNESCO in het leven geroepen ter promotie van het lezen en wordt vandaag wereldwijd in meer dan 100 landen gevierd en  ook op verschillende plekken in Vlaanderen.  Ook Lier leest zondag 23 april 2023  van 11 tot 12 uur en 15 tot 16 uur

De stedelijke bib organiseert de allereerste ‘slow reading in Lier’ op enkele onverwachte locaties. Een slow reading is een ongestoord leesuurtje in gezelschap. De enige regel: het is stil. Zet je gsm uit, neem een zelfgekozen boek en maak bewust tijd om te lezen op een unieke locatie. 

Leeslocaties: Liers Cultuurcentrum, Molla Gürani Moskee, Beeldacademie, Businesscenter Constant (voormalig 't Schaekbert), Campus Zwartzusters, Stadsmuseum, Jeugdhuis de Moeve en het historisch stadhuis.

Alle plaatsen volzet? Zet je op je favoriete plek in de stad en … lees. Want zien lezen, doet lezen!

Deelname via reservatie op lier.bibliotheek.be/vlaanderenleestdag. De toegang is gratis.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder