Sla navigatie over

Meet de gezondheid in uw straat

Duizenden inwoners zullen donderdag 16 mei van 17 tot 18 uur één uur lang alle verplaatsingen in hun straat tellen.   Ze tellen het aantal en de soort verplaatsingen: te voet, met de fiets, de bus of tram, de auto,... Ook in Lier wordt er meegeteld.   Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen en HIVA - KU Leuven onderwerpen de telresultaten vervolgens aan een analyse. Omdat het om een jaarlijks weerkerend evenement gaat, kunnen de wetenschappers nagaan of onze straten op de goede weg zijn om tegen 2030 de modal shift naar duurzamer en gezonder verkeer te bereiken.   Dat betekent dat tegen 2030 de helft van de verplaatsingen gebeurt op een duurzame manier: te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Momenteel is dat nog maar 30 procent. In de Vervoerregio Antwerpen gaan daarom 33 gemeenten, van Beveren tot Malle en van Essen tot Lier, samen de uitdaging aan om jaar na jaar beter te scoren.

Meedoen kan op een heel eenvoudige manier. Maak op donderdag 16 mei slechts één uur van uw tijd vrij en vink van 17 tot 18 uur aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door uw straat passeren.

Dat doet u met een speciaal ontwikkelde tel-app of met een papieren telformulier. Meer info en aanmelden via de website straatvinken.be.  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder