Sla navigatie over

Minister Tommelein opent uniek proefstation hernieuwbare energie

ADR Technics is gespecialiseerd in energieconcepten. Samen met het VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) ontwikkelde het bedrijf een proefstation met zonnepanelen , die zowel elektriciteit als warm water produceren. Uniek is de combinatie van verschillende soorten panelen in diverse opstellingen. Metingen per paneel bestuderen de ideale opstelling voor een maximumrendement. De energie wordt opgeslagen in verschillende soorten batterijen, waaronder naast de traditionele modellen ook een milieuvriendelijke zoutwaterbatterij.

Het proefstation voorziet in de energiebehoefte van ADR Technics. Een intelligente batterij zorgt ’s nachts voor de buitenverlichting van de hele KMO-zone. In het proefstation zijn ook laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen geïnstalleerd.   ADR Technics verzamelt en verwerkt de meetdata en kan rekenen op de ondersteuning van het VITO bij hun analyse. De resultaten worden benut om het budget van klanten onder controle te houden en het rendement te optimaliseren. De know-how en expertise worden gebruikt om installateurs van centrale verwarming om te scholen tot installateurs hernieuwbare energie. Geregeld worden trainingen gegeven voor vakmensen.

Minster van Energie Bart Tommelein prees ADR Technics voor wat het bedrijf op vlak van hernieuwbare energie  via het unieke proefproject heeft bereikt .

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder