Sla navigatie over

MIVAS helpt zijn medewerkers op de digitale weg

Het maatwerkbedrijf MIVAS heeft   tijdens de COVID-pandemie gemerkt hoe belangrijk het is om als werknemer digitaal mee te zijn.Daarom  heeft de directie van het bedrijf  het plan opgevat haar medewerkers mee te krijgen op de digitaliseringsgolf.

Het centrum voor basiseducatie   Ligo  heeft voor het MIVAS- personeel op maat gemaakte opleidingen uitgewerkt  . Ligo kon hiervoor rekenen op financiële steun van de Provincie Antwerpen. Zo wordt er niet enkel gewerkt rond het leren gebruiken van de intranetpagina van het bedrijf , maar worden heel wat  medewerkers  zelfredzamer gemaakt in het gebruik van diverse digitale tools zoals itsme, internetbankieren, opzoeken van uurregeling openbaar vervoer, etc… 

De opleidingen worden tijdens de werkuren bij MIVAS zelf gegeven, om drempelverlagend te werken en  cursisten zich niet hoeven te verplaatsen. Bij deze opleiding kan het personeel zijn  eigen smartphone gebruiken. Voor medewerkers die hier niet over beschikken, kan MIVAS beroep doen op laptops die ter beschikking gesteld worden via de Digibank van de stad.

Personeelsdirecteur MIVAS Carl Van den Eynde :”MIVAS   viert dit jaar  zijn 55 jarig bestaan . Het bedrijf dat van beschutte werkplaats  evolueerde tot maatwerkbedrijf stelt 720  maatwerkers  en 120 omkaderingspersoneelsleden te werk. Meer dan 125 medewerkers  hebben de opleiding reeds gevolgd. 

“Als schepen van tewerkstelling kan ik dit initiatief erg op prijs stellen”, zegt  Sabine Leyzen. “.Binnen de tewerkstellingscontext wordt  het beschikken over digitale vaardigheden   steeds belangrijker.Mensen die geen of te weinig digitale skills hebben,  zullen  moeilijker tot  de arbeidsmarkt kunnen toetreden en/of aan de slag blijven”.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder