Sla navigatie over

Na sensibiliseren volgt verbaliseren op stadsvesten

Al vele jaren  is  ’s zondags  fietsen  op  de stadsvesten   niet toegelaten. Sinds een viertal maanden wordt er  ook daadwerkelijk op ingezet. . De communicatiedienst plaatste  affiches en spandoeken  op de Vesten  om fietsers erop te wijzen dat zaterdag de hele dag  mag worden gefietst,  de zondag niet . Toch zijn er nog altijd mensen die denken dat deze regel voor hen niet van toepassing is.

De gemeenschapswachten  spraken drie opeenvolgende zondagen   fietsers aan  op de Vesten. De eerste zondag werden 32 fietsers aangesproken , die meteen afstapten. De tweede  keer  werden een 30-tal fietsers erop gewezen dat ze moesten afstappen . De derde zondag bij slecht weer, werden  slechts 10 fietsers onderschept. 

Zondag 16 oktober heeft de politie in uniform  69 fietsers verplicht af te stappen. 1 bromfietser werd onmiddellijk beboet. 

Handhaving en lokale politie zullen  hun  acties   alleszins  herhalen . Na de periode van  sensibilisering   zal er zoals in de voetgangerstunnel en in de fietszone  effectief geverbaliseerd worden .  Verder bekijkt  de  communicatiedienst  momenteel de mogelijkheid om nog duidelijker aan te geven op de Vesten dat zondag uitsluitend wandeldag is daar.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder