Sla navigatie over

Nacht van de Sport viert kampioenen

Voorzitter van de sportraad Jo Docx , kijkt dit jaar uit naar de geplande realisatie van een nieuwe sporthal op campus Arthur Vanderpoorten en van een nieuwe gym- en danshal op campus Louis Zimmer van het Atheneum .

Sportschepen Ivo Andries pleitte voor actieve sportbeoefening . Sporten is goed voor de gezondheid en een belangrijk sociaal bindmiddel. In het bijzonder moet de overheid sportfaciliteiten voorzien voor senioren , personen met een beperking en allochtonen.

Daarop werden niet minder dan 148 provinciale, Vlaamse, nationale en wereldkampioenen uit alle mogelijke sportdisciplines gelauwerd : atletiek, hockey, judo, kickboksen, paardensport, petanque, tennis, rolstoeldansen, volleybal, wielrennen en zwemmen.

De hoofdtrofee van ‘Sportfiguur van het jaar’ ging naar wereldkampioen thaiboksen Cedric De Keirsmaeker. Met Ronny Sluyts als tijdrijder in het wielrennen telt Lier nog een tweede wereldkampioen .

De sportpersprijs voor 2017 werd op voordracht van de Koninklijke Lierse Persbond  uitgereikt aan Sam Wyckmans, ere-voorzitter van K. Lyra TSV. De laureaat kan terugkijken op een succesrijke carrière van 16 jaar als voetballer en van 25 jaar voorzitterschap van de club.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder