Sla navigatie over

Nieuw cultuurseizoen met succes gestart

Vrijdag  8 september trapten ‘Ellis en Pleun’ het nieuwe seizoen op gang. Daags nadien deed ook gevestigde waarde Barbara Dex de zaal vollopen.

Vrijdag 15 september gingen 50 ploegen de strijd aan voor een ereplaats in de 5de cultuurquiz. Het nieuwe cultuurseizoen is met succes gestart!

Er gingen  al 22.500 tickets de deur uit, voor de in totaal 110 voorstellingen. 13 voorstellingen zijn uitverkocht, waaronder toppers als Alex Agnew, Kommil Foo, Circus Ronaldo en Kamal Kharmach. Vorig jaar stond de teller op 13.400 tickets, weliswaar voor 33 voorstellingen minder.

“We willen niet alleen jong talent op ons podium, maar ook  jong publiek in onze zaal. Het zou jammer zijn als de ticketprijs een drempel is en daarom introduceren we dit seizoen een jongerentarief voor de meeste voorstellingen.

Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ zijn er ook al 6.615 leerlingen tussen 2.5 en 18 jaar ingeschreven voor de schoolvoorstellingen”, vertelt schepen van Cultuur Ivo Andries.

Nieuw dit seizoen zijn de clubconcerten. Soms komt muziek beter tot z’n recht voor een staand publiek met een drankje in de hand. Deze concerten werden ‘Friday Friday Friday’ gedoopt. Lokaal talent Chackie Jam start  vrijdag 13 oktober.

In de ‘Café Puur’-reeks maak je dan weer kennis met artiesten in de meest pure vorm: enkel een podium in cultuurcafé Den Akoestiek, een micro en een karrevracht aan puur talent. Je kan vooraf genieten van een heerlijk driegangenmenu.

Het Liers Cultuurcentrum zet de deuren open tijdens Open Bedrijvendag op 1 oktober.  Je krijgt te zien wat er allemaal moet gebeuren tot vlak voor het gordijn opengaat. Een rondleiding duurt 45 min. en is gratis. Je moet wel vooraf reserveren via https://www.lierscultuurcentrum.be/nl/programma/open-bedrijvendag-1”, aldus schepen Andries.

 

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder