Sla navigatie over

Nieuw dienstencentrum Het Schoppeke officieel ingehuldigd

Het Schoppeke werd gebouwd in de Kanunnik Davidlaan op de plaats waar tot augustus 2015 het oude woonzorgcentrum Paradijs stond.

De nieuwbouwwerkzaamheden begonnen in september 2016 . Minder dan twee jaar later zijn de werken afgerond . Het gebouw kost de stad ruim 2.063.000 euro , het meubilair 85.000 euro. Het infrastructuurfonds Vlaanderen verleende een subsidie van 647.000 euro.

Op een vloeroppervlakte van 932 m2 bevinden zich het onthaal met aansluitend een ruime polyvalente zaal , de keuken , een wellnessruimte voor aanbod van o.a. een kapper en pedicure , twee opleidingslokalen , een crealokaal , een computerleslokaal , sanitair en bergingen. Achteraan beschikt het centrum over twee grote bewegingsruimten .

Boven het dienstencentrum bouwde de Lierse Huisvestingsmaatschappij 35 sociale appartementen voor senioren.

OCMW voorzitter Marleen Vanderpoorten beklemtoonde dat een dienstencentrum een open huis is waar iedereen welkom is en waar iedereen zelf kiest waar hij of zij aan deelneemt. Zeker voor wie al iets ouder is , sociaal geïsoleerd is of het financieel minder breed heeft staan de deuren wijd open. " Bovendien willen we door het brede aanbod aan activiteiten iedereen stimuleren om mentaal en fysisch in beweging te blijven.Daarvoor werken we ook samen met interne organisaties” , betoogde Vanderpoorten.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder