Sla navigatie over

Nieuw skatepark aan jeugdcentrum Moevement  

Het huidige asfaltterrein met losse skate-elementen ruimt plaats voor een geïntegreerd skatepark vol hoogteverschillen in gegoten beton. De lokale skaters werden nauw betrokken bij het ontwerpen van het nieuwe park. In het verleden gaven zij de stad ook al aanbevelingen voor de vernieuwing van bestaande toestellen.

Het oude terrein was volledig versleten en werd stilaan onveilig. Nu krijgt Lier één van de strafste skateparken van de provincie. Na de Callisthenics en de Sutu-voetbalmuur zet de stad met deze investering Jeugdcentrum Moevement weer extra op de kaart als de plek bij uitstek voor Lierse jongeren om zich te amuseren.

?Het park wordt gevoelig uitgebreid van ca. 500 m² naar een oppervlakte van 925 m². Het parcours heeft een vlotte en logische flow en bestaat o.a. uit diverse banks, corners, curbs, quarters, een volcano, (double)stairs en een coole wallride tegen het gebouw.   Ondertussen is de stad al volop bezig met de voorbereidende werken op de site, de aannemer volgt met de effectieve werken vanaf 3 juni. Om de werf binnenkort leuk aan te kleden, maakte de stad werfdoeken met het 3D-beeld van het nieuwe skateterrein, maar ook met beelden waar de skaters zelf voor gezorgd hebben. Daarnaast zijn er nog 10 lege doeken voorzien die tijdens een workshop artistieke expressie door de jongeren worden bewerkt tot een aantrekkelijk staaltje streetart!  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder