Sla navigatie over

Nieuw skatepark in de maak

Het huidige asfaltterrein met losse skate-elementen ruimt plaats voor een geïntegreerd skatepark vol hoogteverschillen in gegoten beton.

De lokale skaters werden nauw betrokken bij het ontwerpen van het nieuwe park. In het verleden gaven zij de stad ook al aanbevelingen voor de vernieuwing van bestaande toestellen. Toen een totaal nieuw skatepark nabije toekomst leek te worden, trok de jeugddienst samen met de skaters ‘op tournee’ langs verschillende skateparken. Bij elk skatepark gaven ze aan wat er goed of minder goed was. Nadien volgde een open vergadering waar alle geïnteresseerden hun wensen voor een nieuw skatepark konden uitspreken.  

Samen met de stadsdiensten en uitvoerder Concrete Dreams tekenden enkele jonge skaters mee de plannen uit. Het park wordt gevoelig uitgebreid van ca. 500 m² naar een oppervlakte van 925 m². Het parcours heeft een vlotte en logische flow en bestaat o.a. uit diverse banks, corners, curbs, quarters, een volcano, (double)stairs en een coole wallride tegen het gebouw.

Ondertussen is de aannemer bezig met de effectieve werken . Woensdag 14 augustus wordt het nieuwe park feestelijk ingeskatet.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder