Sla navigatie over

Nieuw wijkcentrum ‘De Bestemmeling’ opent zijn deuren

Het centrum biedt samen met de vrijwilligers dagelijks verse maaltijden , een gezellige babbel , een ruim en kwaliteitsvol activiteitenaanbod van crea tot cultuur , een divers vormingsaanbod en ondersteuning op maat voor mensen met een beperking én mensen uit de buurt. Het is elke werkdag open van 9 tot 16 uur en ook ’s avonds en in het weekend wanneer er activiteiten zijn. Je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van zijn werking.

Zowepa opende eerder al wijkcentra in Berchem , op het Kiel , in Zwijndrecht , Herentals en Kapellen.

Samen met de opening loopt ook doorlopend tot 30 juni een fototentoonstelling met werk van Dirk Gonthier , een bewoner uit het Zewopa project Inclusief Wonen te Lier.

Anderhalf jaar nadat de organisatie de omslag maakte van Zelfstandig Wonen naar Inclusief Leven en Wonen, is Zewopa met zijn Inclusieve wijkcentrumwerking in de sociale huisvesting op 26 maart door de Vlaamse overheid (VAPH) voorgedragen als ‘Good Practice’ inzake ‘community building’. Hierdoor kan de organisatie als Vlaamse inzending meedingen naar een Europese Award van de ‘Top Housing’ projecten binnen het kader Sociale Huisvesting en inclusie.

OCMW voorzitter Marleen Vanderpoorten wenste in haar toespraak het team proficiat met het initiatief en benadrukte de opportuniteit voor een goede samenwerking met de dienstencentra van de stad/ OCMW.

Info :
[email protected]
03 - 369 18 39 of 0492 25 81 47

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder