Sla navigatie over

Nieuwbouw voor dansers en turners

De Lierse turnkringen lieten de stad weten dat de infrastructuur die ze momenteel gebruiken verre van optimaal is. Ze vroegen de mogelijkheid van een gemeenschappelijke gymhal in een nieuw modern sportgebouw te onderzoeken. Ook voor de dansklas van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) was de stad nog op zoek naar een locatie.

Op Campus Louis Zimmer van Atheneum Lier heeft de stad sinds enkele jaren de sporthal in erfpacht. Sporthal ’t Spui wordt intensief gebruikt door Lierse sportclubs. Het stadsbestuur maakt nu budget vrij voor de realisatie van een gymhal/dansklas als aanbouw aan sporthal ’t Spui.

De Lierse Turnkring huurt ruimte in diverse sporthallen, wat zorgt voor een versnipperd lesaanbod. Turnkring Lyra gebruikt momenteel de turnhal op de Dungelhoeffsite. De dansklas van de SAMWD vond, na haar vertrek uit de lokalen in de vroegere Oefenschool, een tijdelijk onderkomen in het Atheneum (Campus Arthur Vanderpoorten), maar ook hier dringt een structurele oplossing zich op.

Energiezuinig sportcomplex "De realisatie van een gym- en danshal als aanbouw aan sporthal ’t Spui komt aan dit probleem tegemoet", zegt sportschepen Ivo Andries. "De gymhal van 800m2 wordt aan de zijde van de stadsvesten bijgebouwd met een rechtstreekse toegang tot het bestaande gebouw. Zo kunnen kleedkamers, sanitair en cafetaria verder worden gebruikt. Op de verdieping wordt een danshal voor de SAMWD ingericht, met een polyvalente ruimte van 120m2 en een danslokaal van 200m2.”

De stad engageert zich een BEN-gebouw (bijna energieneutraal) te realiseren en er komen ook meer parkeerplaatsen. "Als alles volgens plan verloopt dan kan de aannemer in september 2018 starten en is de nieuwbouw klaar voorjaar 2019. Voor het nieuwe complex is een budget van nagenoeg één miljoen euro voorzien”, besluit Ivo Andries.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder