Sla navigatie over

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Van die 33 raadsleden zijn er veertien nieuwkomers. Het gaat om Ann-Sofie Van den Broeck, Ilse Lambrechts, Dirk Frans en Maurits De Smedt ( N-VA); Thierry Suetens (Open Vld); Tom Claes, Yente Van Oosterwyck en Geert Marrin (Groen-Lier&Ko); Stijn Coenen, Evi Van Camp en Stephanie Van Campenhout (CD&V) en Bart Verhoeven, Heidi Van den Bergh en Walter Marien (Vlaams Belang).

Vier raadsleden werden op 14 oktober niet rechtstreeks verkozen, maar volgen de titularis op die afziet van zijn mandaat. Bij N-VA vervangt Jenny Van Damme voormalig schepen Anja De Wit, bij Groen-Lier&Ko komt Peter Caluwé in de plaats van gewezen volksvertegenwoordiger Els Van Weert, bij CD&V zetelt Stéphanie Van Campenhout in plaats van ereschepen Rita Van den Bulck en bij Vlaams Belang neemt Walter Marien het mandaat op van ex-volksvertegenwoordiger Jan Mortelmans.

Ex-schepen Lucien Herijgers (N-VA) volgt Christel Van den Plas op als nieuwe voorzitter van de gemeenteraad. Christel Van den Plas en Philip De Koninck legden de eed af als lid van het nieuwe Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Daar zullen ze de individuele OCMW-dossiers en aanvragen opvolgen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder