Sla navigatie over

Nieuwe sportvloer voor sporthal ’t Spui

Op de terreinen van het Atheneum Lier, campus Louis Zimmer, heeft de stad sinds een tiental jaar  sporthal ’t Spui in  erfpacht, die intensief gebruikt wordt door Lierse sportclubs.

Tijdens de paasvakantie liet  nu  schepen van Sport Ivo Andries  een nieuwe  toplaag aanleggen  in de sporthal.

“Om langer van deze nieuwe accommodatie  te kunnen genieten vragen we de medewerking   van alle gebruikers”, stelt  schepen van Sport Ivo Andries. “De vloer mag  de sporter enkel betreden  met propere binnenschoenen.Wie geen binnenschoenen mee heeft, krijgt enkel toegang met sokken of op blote voeten.Materiaal wordt voorzichtig op de vloer geplaatst.Schuiven met toestellen zorgt voor krassen",vult Elke Joris, consulent Infrastructuur en Sport aan.

In 1987 werd op de campus van het toenmalige Koninklijk Technisch Atheneum een nieuwe sporthal gebouwd. Het nieuwe sportcomplex omvatte o.a.  een grote sportzaal van 32 bij 22 meter met een epoxyvloer, in eerste instantie bedoeld voor de lessen lichamelijke opvoeding van de leerlingen van het  toenmalige Koninklijk Technisch Atheneum en de Rijksnormaalschool. 

In de zaal konden ook indoorsporten zoals basketbal, volleybal en handbal beoefend worden. Van bij de start was het  dan ook de bedoeling om de sporthal ook ter beschikking te stellen voor naschoolse activiteiten.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder