Sla navigatie over

Nieuwe themawandeling in stationsbuurt

De themawandeling ‘Buiten de stadspoorten’ is de eerste uit de reeks begeleide zondagswandelingen die Visti Lier van 2 juni tot 27 oktober organiseert waarin de verschillende aspecten van de stad worden belicht.

‘Buiten de stadspoorten’ vertelt een universeel verhaal over de groei van een stad. De aanleg van de spoorweg in 1855 en de bouw van het station 150 jaar geleden hebben de westrand van Lier grondig hertekend. In het midden van de 19de eeuw volgde de uitdieping van de oude stadsgracht tot afleidings- of omleidingsvaart. Tegen het einde van de 19de eeuw werd de artilleriekazerne Dungelhoeff gebouwd.

De geleide wandeling vertrekt aan het station op het Leopoldplein. De gids toont de architectuur in de omgeving en leidt de groep naar en in de modernistische Heilig Hartkerk op de Antwerpsesteenweg en naar de Dungelhoeffsite.

De 2 uur durende wandeling kunt u reserveren via Visit Lier voor groepen van max. 25 personen. Deelname per groep bedraagt 60 euro gidsvergoeding + dossierkosten. Meer info : www.visitlier.be/groepen.

Individuele inschrijving voor de wandeling op zondag 2 juni van 14 tot 16 uur kan via [email protected]. Deelname : 5 euro en 3 euro tot 10 jaar.

De flyer ‘Wat te doen in Lier’ bevat een lijst met de thema’s en respectievelijke data. Verder ook tips voor zomerse evenementen en expo’s. De flyer is gratis te bekomen bij Visit Lier, in het stadsmuseum, in de bib en in het cultuurcentrum.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder