Sla navigatie over

Nieuwe trajectcontrole tussen Lier en Berlaar

 

 In samenwerking met politiezone Berlaar-Nijlen treedt binnenkort het  traject op de Berlaarsesteenweg en Liersesteenweg  in werking, na een succesvolle test- en ijkperiode. De gemeenteraad van Lier en die van Berlaar zette daarvoor eerder al het licht op groen.

Het traject Berlaarsesteenweg-Liersesteenweg is een drukke verbindingsweg met heel wat schoolgaand verkeer. Onaangepaste snelheid blijft één van de grote oorzaken van ongevallen. 

In Lier zal de trajectcontrole starten  waar zone 70 begint aan de Berlaarsesteenweg tot de gemeentegrens met Berlaar. 

Daar gaat de trajectcontrole over in de Liersesteenweg, tot aan huisnummer 169. In beide richtingen komen twee ANPR-camera’s. De gemeenteraad van Lier en Berlaar keurde de invoer van beide camera’s eerder al goed. 

Over het volledige traject geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. 

We willen met trajectcontroles vooral ontradend werken en de veiligheid van onze weggebruikers verzekeren”, zegt   Stijn Van den Bulck, korpschef van PZ Lier. 

“Bovendien kunnen we gebruik maken van de ANPR-beelden om andere criminaliteit, zoals geseinde voertuigen, op te lossen,” vult   Dirk van Peer, korpschef  van PZ  Berlaar-Nijlen  aan. “De trajectcontroles werken namelijk met nummerplaatherkenning. Ze dragen op die manier ook bij aan onze aanpak van criminaliteitsfenomenen zoals inbraak in woningen.”

 Lier en Berlaar betalen de installatie van de trajectcontrole en blijven er ook eigenaar van. Het onderhoud en de (her)ijkingen gebeuren eveneens door   beide gemeenten.

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder