Sla navigatie over

Onderwijs test nieuwe buitenleerplek tijdens Buitenlesdag

De leerlingen van Steinerschool Lier kregen  les op de nieuwe steiger die werd gebouwd in het provinciale overstromingsgebied Bogerse Plassen. De nieuwe buitenleerplek grenst aan het schooldomein, maar is ook toegankelijk voor andere scholen en iedereen die er gebruik van wil maken.

De steiger is  ingericht als buitenleerplek, met zitgelegenheid voor een 15-tal leerlingen en een infobord over de verborgen (onder)waterwereld van een poel. 

De leerlingen maakten spelenderwijs kennis met het concept van voedselwebben in de natuur, waarna ze gewapend met schepnetten, zeefjes en zoekkaarten op zoek gingen naar waterdiertjes. Daarbij werden ze geholpen door enkele vrijwilligers van Natuurpunt De Wielewaal . Niet alleen biologie, maar ook creatief schrijven, wiskunde en sport kwamen aan bod. 

De provincie Antwerpen moedigt leerkrachten  om gebruik  te maken van de buitenleerplek. Ze stuurde  vandaag naar alle Lierse scholen een brief, met daarin ook informatie over de veldkoffers en veldwerkmaterialen die leerkrachten en verenigingen gratis kunnen ontlenen via vier uitleenposten in de provincie.

De steiger in de Bogerse Plassen is de nieuwste, maar niet de enige buitenleerplek in de provincie . Elke leerkracht  die buitenklassen wil organiseren, kan terecht op nog minstens 40 andere buitenleerplekken. Ze zijn terug te vinden via het provinciale platform GroenZoeker (groenzoeker.be).

Foto © R. Fasseur

 

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder