Sla navigatie over

Online inschrijven voor secundaire scholen

Je kan je zoon of dochter op dit moment niet inschrijven op school zelf. Alle scholen volgen de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan strikt op.

"Om in te schrijven voor het schooljaar 2020-2021, ga je naar de website van de school. De meeste scholen werken met een onlineformulier. Je vult alle gegevens correct in. Wanneer de school deze gegevens heeft ontvangen, krijg je hiervan een bevestiging", vertelt schepen van Onderwijs Ivo Andries.

Ontvangt je gezin een schooltoeslag? Heb je als mama een diploma van het secundair onderwijs? Dit zijn twee vragen die de school zal stellen om te bepalen of je kind een ‘indicatorleerling’ is.

De scholen hebben vooraf moeten afspreken hoeveel indicator- en hoeveel niet-indicatorleerlingen ze kunnen inschrijven in 1a en 1b. Tussen 20 april en 30 april zal de school rekening houden met de leerlingen met voorrang indicator/niet-indicator. Meer informatie hierover vind je op www.naarschoolinlier.be.

Heb je te lang gewacht en is de inschrijvingsperiode al voorbij? Vanaf 4 mei kan je nog inschrijven voor de resterende vrije plaatsen.

Inschrijvingen worden chronologisch geordend. Elke school streeft ernaar alle kinderen in te schrijven. Toch plaats tekort, dan komt je zoon of dochter op de wachtlijst terecht. De school zal je hierover informeren. Voor de hogere jaren van het secundair onderwijs kan je nog niet inschrijven. Vanaf 20 april kan je de vraag tot inschrijving wel registreren via de website van de school. Officieel inschrijven voor de hogere jaren kan pas vanaf 18 mei.?

Voor het buitengewoon secundair onderwijs De Regenboog, surf je naar www.busolier.be. Meld je kind aan via het aanmeldingsformulier, de school zal je hierna contacteren. Let wel, OV1 is ondertussen volzet. In OV3 is er nog voldoende plaats.

Wie hulp nodig heeft , bel of mailt naar de school of het CLB. Neem alvast eerst een kijkje op www.naarschoolinlier.be.    

 Foto : © Lier  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder