Sla navigatie over

Open Vld voor fietsveilig Lier

Onder het motto “Uw fiets, uw vrijheid” organiseerde Open Vld in september een succesvolle actiedag in het kader van de ‘Week van de mobiliteit’. Om het lokaal fietsbeleid onder de aandacht te brengen, deelde Open Vld Lier-Koningshooikt flyers en fietsgerelateerde hebbedingetjes uit aan het station in onze stad.

Overal veilig naartoe kunnen fietsen betekent meer vrijheid. Én fietsen is daarenboven ook nog gezond en plezant. Vandaag nemen meer en meer inwoners de fiets om zich naar het werk te verplaatsen. Het aandeel van de fiets in het woon-werkverkeer steeg met meer dan 20% sinds 2005, tot 15% van de verplaatsingen. Bovendien gaat 30% van de kinderen dagelijks met de fiets naar school. Zij blijven echter een kwetsbare groep, want elke dag gebeuren er 22 letselongevallen met fietsers. Dat zijn er 22 te veel.

De auto blijft uiteraard welkom, maar er moet de nodige aandacht zijn voor gemengd verkeer, met de fietser als evenwaardige bestuurder. De fietser verdient een duidelijke plek in Lier & Koningshooikt. Verkeersveiligheid in onze stad en deelgemeente is vandaag, morgen én overmorgen een prioriteit voor ons!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder