Sla navigatie over

Orde van het Liers Vlaaike trakteert

Tien jaar geleden, op 18 december 2013, ontving de Orde van het Liers Vlaaike, na een lange procedure, Europese erkenning als streekproduct.

De Europese Commissie  registreerde Het Liers Vlaaike  (PGI-BE-0967) als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Het gebakje krijgt hierdoor Europese erkenning én bescherming tegen namaak. Het is het eerste product uit de provincie Antwerpen dat het zogenaamde BGA-label draagt.

Europa houdt een register bij van streekproducten die erkend zijn. Op die lijst staan ongeveer 600 producten vermeld zoals balsamicoazijn uit Modena, zuurkool uit de Elzas, Madeira ajuinen, Normandische oesters of Serrano ham, maar dus ook ons Liers Vlaaike!

De bakkers, aangesloten bij de Orde van het Liers Vlaaike, wensen van de gelegenheid gebruik te maken om de 10e verjaardag van die erkenning feestelijk te vieren en de bevolking te trakteren op hun lokale lekkernij.

Daarom deelt de Orde van het Liers Vlaaike  zaterdag 16 en zondag 17 december, vanaf 14 uur tot einde voorraad, Lierse Vlaaikes uit in het stadhuis op de Grote Markt.  

Dat weekend verwacht Visit Lier heel wat volk om naar de kerststal op de bovenverdieping te kijken. En uiteraard is er nog de kerstmarkt zelf op de Grote Markt! Daarom zal Visit Lier zaterdag  16 en zondag  17 december uitzonderlijk open zijn van 13.30 tot 17 uur.

In 2024 zal de Orde meermaals uitpakken om die Europese erkenning intensief in de verf te zetten, maar daarover later meer…

De vier bakkers die deel uitmaken van de Orde zijn: Artis Alan  Antwerpsesteenweg 150; Brood en Banket Kesselaers Lisperstraat 118 ; Ambachtelijke bakker De Bakker Frederik Peltzerstraat 48  en Leon Kessel-Dorp 55, 2560 Kessel.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder