Sla navigatie over

Pastoriestraat wordt tijdelijk schoolstraat

Dit betekent dat de straat in de omgeving van de schoolpoort afgesloten wordt voor alle verkeer (uitgezonderd fietsers). Ook bewoners en houders van een garage hebben toegang tot de straat met een motorvoertuig.   Men dient er stapvoets te rijden. De voetgangers en fietsers hebben er voorrang en hun doorgang moet steeds vrij gehouden worden. Uiteraard mogen de zachte weggebruikers niet in gevaar gebracht worden en indien nodig moet men ervoor stoppen.   Sinds 2018 is er een nieuw begrip in de Wegcode opgenomen: de schoolstraat. Van 6 tot 29 mei wordt de Pastoriestraat ingericht als schoolstraat. (Op 20 mei is de school gesloten en is het die dag dan ook geen schoolstraat.) Dit betekent dat de straat in de omgeving van de schoolpoort afgesloten wordt voor alle verkeer (uitgezonderd fietsers). Ook bewoners en houders van een garage hebben toegang tot de straat met een motorvoertuig.   Men dient er stapvoets te rijden. De voetgangers en fietsers hebben er voorrang en hun doorgang moet steeds vrij gehouden worden. Uiteraard mogen de zachte weggebruikers niet in gevaar gebracht worden en indien nodig moet men ervoor stoppen.   De uren zijn als volgt: elke ochtend bij het begin van de school van 8 tot 9 uur. Bij het einde van de lessen van 15.30 tot 16.30 uur op maandag, dinsdag en donderdag , van 11 tot 12 uur op woensdag en van 14.30 tot 15.30 op vrijdag.

Er geldt dan ook een aangepaste verkeerscirculatie . De rijrichtingen in de Maasfortbaan en deels in de Pastoriestraat worden gewijzigd.  In de Maasfortbaan kan ingereden worden via de Kesselsesteenweg of de Veemarkt. Wegrijden gebeurt via de Pastoriestraat en Beemdstraat. Het stuk Pastoriestraat tussen de Maasfortbaan en Beemdstraat wordt éénrichtingsverkeer. Men mag enkel rijden komende van de Maasfortbaan in de richting van de Beemdstraat. Deze toestand blijft de ganse periode van kracht.

Voor het omkeren van de rijrichtingen is er parkeer- en stilstaanverbod voorzien in deze straten op 6 mei van 7 tot 9 uur en op 29 mei van 7 tot 12 uur. Er zal dan uiteraard politie aanwezig zijn.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder