Sla navigatie over

Pijnders en Moedige Bootvissers laureaten Lierse cultuurprijzen 2022

De cultuurprijs 2022 gaat naar De Gilde van de Lierse Pijnders. Ze vormen  een vereniging vrijwilligers die de reuzen en fabeldieren dragen en de praalwagens bemannen van de Lierse Ommegang. Ze maken deel uit van de Gezellen van ’t Groot Volk.

De  carrièreprijs of LiveTime Achievement Award 2022  is voor De  Koninklijke Moedige Bootvissers . Ze verzorgen  van 1 april tot 31 oktober  al van in de jaren  80 de toeristische rondvaarten in oude palingschuiten  op de Lierse Binnennete.

Schepen van Cultuur Ivo Andries : “Beide prijzen geven een pluim aan de vele vrijwilligers die in onze stad actief zijn en hun ervaringen met anderen willen delen. Een pluim die zij zonder schroom op hun hoed mogen steken.” 

De eerste prijs wordt toegekend aan een persoon of vereniging die een bijzondere artistieke of culturele prestatie heeft geleverd in het voorbije kalenderjaar.

De tweede prijs is voor een inwoner, een gewezen inwoner  of een vereniging van onze  stad die zich gedurende meerdere jaren heeft ingezet voor de culturele en /of toeristische uitstraling  van Lier.

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder