Sla navigatie over

Plechtige opening expo 75 jaar Judoclub Lier

 

In 2023 vierde Koninklijke Judoclub Lier haar 75-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan organiseerde  de stad in samenwerking met de judoclub een expo aan de wisselplek  voor de Lierse verenigingen in  het   stadsmuseum .

“De tentoonstelling toont ons de rijke geschiedenis van de judosport in Lier ”, stelt schepen van Sport Ivo Andries. “Het vertelt de verhalen van de pioniers en van de huidige kampioenen die de waarden van judo doorgeven aan nieuwe generaties.”

“Judo is niet enkel een competitie, het is een manier om zelfvertrouwen op te bouwen en wederzijds respect te bevorderen. In een steeds meer verdeelde wereld biedt judo een waardevolle les in samenwerking en harmonie”, aldus schepen Andries.

De jonge judoka’s  ontvingen tijdens de plechtigheid  een bronzen, zilveren of gouden ereteken voor respectievelijk 70, 80 of 90 percent aanwezigheid op de trainingen . 

Een twaalftal judoka’s werden gehuldigd voor het behalen  van een gele, oranje, groene, blauwe of bruine gordel.  Voorzitter en hoofdtrainer  F. Govaerts  overhandigde hen  het  ‘Bewijs van vaardigheid’ .

Kleinzoon Jean-Vincent van Marleen Vanderpoorten behaalde de op één na hoogste gordel die een judoka in Judoclub Lier kan behalen.

De plechtigheid werd besloten met een receptie in de tuin van het museum.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder