Sla navigatie over

Politie-actie tegen druggebruik, overlast en inbraken

Het eerste deel van de avond controleerde de politie op drugs aan het stadion van Lierse kempenzonen. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de federale politie die 2 stille drugshonden inzette. 3 supporters hadden een kleine hoeveelheid drugs op zak .

Gedurende de donkere maanden stijgen de inbraakcijfers. De laatste weken zette deze trend zich ook door in Lier. Het tweede deel van de avond controleerde de politie met voetpatrouilles en vaste controleposten op toegangswegen in enkele inbraakgevoelige wijken op verdachte handelingen. In totaal werd een 50-tal voertuigen gecontroleerd. Bij 1 persoon trof de politie 15 gram marihuana aan die in beslag genomen werden.

De lokale politie ontving de laatste maanden verschillende klachten van zinloos geweld door een groep jongeren die het uitgaansmilieu terroriseerde. Kort na middernacht viel de politie binnen in 1 horecazaak op het Zimmerplein en 1 horecazaak in de Eikelstraat. In totaal werden 200 personen gecontroleerd waarbij 1 persoon bestuurlijk werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde . In 1 horecazaak werden er 3 zakjes harddrugs gevonden, in de andere horecazaak 2 zakjes marihuana en 1 zakje harddrugs.

De lokale politie wil hiermee een duidelijk signaal geven dat er nultolerantie geldt voor drugs en uitgaansgeweld in Lier. De acties zullen in de toekomst herhaald worden.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder