Sla navigatie over

Pop-up Opnieuw & Co Lier opent op 3 mei

Opnieuw & Co is een kringloopcentrum dat herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. Het gaat dan om producten zoals meubelen, kleding, huisraad, boeken, speelgoed, elektro en fietsen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans.

Ondertussen groeide Opnieuw & Co uit tot een grote organisatie met meer dan 400 werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel.

Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creëert Opnieuw & Co kansen voor tewerkstelling voor laaggeschoolden en langdurig werklozen.

Eind februari sloot de winkel van Opnieuw & Co in Lier zijn deuren omdat het huurcontract ten einde liep. Met veel enthousiasme werd de voorbije maanden hard gewerkt om de nieuwe winkel open te laten gaan. Vrijdag 3 mei worden alle klanten verwelkomd met een glaasje cava of fruitsap.

De nieuwe winkel zal maar liefst vier keer zo groot zijn als de vorige en heeft ook 30 parkeerplaatsen. Met een oppervlakte van 1.500 m² wordt het een echte megastore. Meer plaats dus voor meubels en grote stukken en uiteraard ook voor kleding, boeken, speelgoed en huisraad. Bovendien worden er 10 extra mensen tewerk gesteld.

Een grotere oppervlakte vraagt meer goederen om de winkel te vullen. Alle herbruikbare goederen blijven dus welkom bij Opnieuw & Co. Het geefpunt van de nieuwe winkel in Lier opende al op 1 maart en met een telefoontje naar 03 488 38 83 haalt Opnieuw & Co gratis spullen op bij mensen thuis.

Opnieuw & Co versterkt al jaren de circulaire economie waarbij materialen en producten zo lang mogelijk (opnieuw) worden ingezet in de economie. In 2018 zamelde Opnieuw & Co 6 617 ton goederen in. Daarmee werd volgens de berekeningen van milieu-expert René van Gijswijk eveneens 6 617 ton CO2 uitgespaard. De nieuwe winkel in Lier doet Opnieuw & Co groeien en zorgt dus voor een daling van de CO2-uitstoot en een verbetering van het klimaat.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder