Sla navigatie over

POP-UP van groenten, wol en fietsen in Stadtshof

In het Hof van Geetruyen, beter bekend als het voormalig Timmermans-Opsomerhuis  aan de Netelaan opende zondag  feestelijk  de POP-up van een origineel drieluik met een wolatelier, een buurtwinkel en een fietsenwinkel.

Onder de naam STADTSHOF willen de drie initiatiefnemers het vroegere landhuis tot een plek van ontmoeting en verbinding maken. 

In het Lamatelier is textielontwerpster Céline Lambrechts aan het werk, spinnend en wevend met lokale wol afkomstig van grazende schapen in Lier. Fietswinkel “de Wielredders”, opgezet door Werkmmaat, herstelt en verkoopt tweedehandsfietsen aan een betaalbare prijs.Buurtwinkel “Kraakvers”  van Aard-Eco biedt kwaliteitsvoeding van lokale en ambachtelijke producenten.

Schepen van Welzijn A. Goris stelde dat de stad het beschermde monument wil  laten functioneren als prachtig  landhuis aan  de voet van het stadspark. “Daarvoor zoeken we ambitieuze investeerders. In afwachting van de definitieve herbestemming  willen  we dit prachtig  gebouw niet laten leegstaan. Op basis van het  advies van een jury  heeft het stadsbestuur  nu de ruimte op het gelijkvloers  toegewezen aan deze  3 kandidaten.”

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder