Sla navigatie over

Proclamatie Beeldacademie Lier

In aanwezigheid van schepen van Onderwijs Ivo Andries en een ruime schare genodigde  vond de diploma-uitreiking  plaats  van de laatstejaarsstudenten aan  Beeldacademie Lier.

In zijn gelegenheidstoespraak prees schepen Andries de individuele artistieke expressie van de afstudeerders. “Jullie schitterende eindwerken  vervullen een rol  als ambassadeur om nieuwe mensen voor  onze academie aan te trekken”.

“Opmerkelijk  was  zeker het aantal expo’s dit jaar  in  onze stad. Met twee weekends waarin 7 verschillende ateliers  hun werken toonden op  12 locaties  kreeg Lier een quasi eigen kunstenfestival. We  konden genieten  van  de werken van  het jongerenatelier, keramiek, schilderkunst, grafiekkunst, tekenkunst, fotokunst, beeldhouwen & ruimtelijke kunst”, vertelt Andries.

“De academie vierde dit jaar haar 100-jarig bestaan. Beeld- en Podiumacademie werken  vandaag steeds meer samen. Samen zijn ze een baken van kunst, cultuur en onderwijs binnen onze stad. Ik weet dat ik op het enthousiasme van beide academies kan rekenen om  deze koers verder te zetten.”

De directie reikte vervolgens  bij naamafroeping de diploma’s uit. De plechtigheid werd besloten met een receptie.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder