Sla navigatie over

Project ‘Gendarmerie’ telt 26 nieuwe woongelegenheden

De oproep door het provinciebestuur voor projecten voor sociale woningbouw waarbij renovatie, duurzaamheid, zorg en inbreiding belangrijke criteria waren, was voor het stadsbestuur een unieke gelegenheid om via de Lierse Maatschappij voor Huisvesting, een bijdrage te leveren aan het te bereiken sociaal objectief van 243 extra sociale wooneenheden te realiseren.

Het robuuste karakter van de gendarmerie werd bewaard, de ramen, deuren, poorten en muren opengegooid. De poorten staan open, de doorgangen werden verbreed, de gebouwen krijgen lucht en licht. Ook de buren doen er hun voordeel bij. Hoge blinde gevels zijn verdwenen om plaats te maken voor meer lucht en licht en zicht.

In de voormalige Gendarmerie werden 8 studio’s en 2 appartementen ingericht voor personen met een beperking. Het oude koetshuis telt 2 woningen. In de Abtsherbergstraat werden 6 appartementen ondergebracht en in de Huibrechtstraat 4 appartementen . In het binnengebied werden 4 woningen gebouwd.

In het totaal gaat het om 26 woonentiteiten waarvan 8 studio’s, 6 woningen waarvan 3 met twee slaapkamers en 3 met drie slaapkamers en 12 appartementen waarvan 7 met één slaapkamer, 3 met twee slaapkamers en 2 met 3 slaapkamers.

In de Huibrechtstraat werd op het gelijkvloers een kleine commerciële ruimte voorzien.In het binnengebied werd een gemeenschapsruimte gebouwd met eigen sanitaire voorzieningen. De ondergrondse garage met inrit in de Huibrechtstraat telt 23 staanplaatsen. De hele site is toegankelijk via de Huibrechtstraat en de Abtsherbergstraat.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder