Sla navigatie over

Provinciebestuur brengt werkbezoek aan Lier

Gouverneur Cathy Berx en haar  collega’s  van de Bestendige Deputatie  van de Provincie Antwerpen brachten vandaag een werkbezoek aan de stad.

De gedeputeerden L. Lemmens, K. Helsen, J. De Haes en M. Colson evenals  griffier M. Puls, P. Mertens, kabinetschef gouverneur en B. Abrams, arrondissementscommissaris  vergezelden de gouverneur.  Voor de stad waren het voltallige college, algemeen directeur . K. Janssens, financieel directeur B. Luyckx en deskundige strategie J Poels aanwezig.

Er werden in de raadszaal verschillende agendapunten van de stad, van het provinciebestuur en van de gouverneur besproken. 

Zo had de stad vragen over de rol die de provincie wil opnemen op het vlak van energie op het bedrijventerrein Duwijck  en over de visie van de provinciie op bijkomende ruimte voor bedrijven. 

Het provinciebestuur belichtte  de provinciale initiatieven  in de stad op het vlak van o.a. mobiliteit, bosuitbreiding, groene oase, detailhandel, veerkrachtig dorp Koningshooikt en  platteland naast mondiaal beleid, provinciale groendomeinen en toerisme.

Gouverneur Berx besprak  het integraal waterbeleid, verharding en ontharding, bestuurlijke handhaving en veiligheid.

Verder brachten gouverneur en deputatie een bezoek aan het Huis van ’t Groot Volk op de Dungelhoeffsite   voor een toelichting over de reuzentrein en de Lierse Ommegang  en aan de  site van de voormalige Normaalschool voor de voorstelling van De Kwekerij .

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder