Sla navigatie over

Recht en Vrijheid Lier organiseert “Zing de Bevrijding II"

Na de succesvolle eerste editie van “Zing de Bevrijding”, twee jaar geleden, slagen de Lierse vereniging Recht en Vrijheid en de Lierse podiumacademie opnieuw de handen in elkaar. 

Zondag 19 november 2023 om 19 u. brengen koren en solozangers van de academie een keure van bevrijdingsliederen die een groot deel van onze geschiedenis omvatten. 

Het verlangen en streven naar vrijheid is altijd eigen geweest aan de mens en vond een neerslag in een schat aan historische bevrijdingsliederen. Dikwijls zijn het ook strijdliederen want zoals Churchill zijn : “There are no free lunches.”

Enkele voorbeelden van liederen die gebracht zullen worden door koren van de academie: het Slavenkoor van Verdi, Moorsoldaten, Imagine van Lennon, Grandola Villa Moreno, Bundeslied van Mozart, en vele andere. Solozangers Danny Van Hoof en Robin Crauwels brengen o.a. Le temps des cerises van Renard en Give peace a chance van Lennon.

Melissa Mariën praat het geheel aan elkaar en zorgt voor prozastukken.

Het belooft een passievolle en hartverwarmende avond te worden in het teken van vrijheid, vrede en solidariteit. Op een ogenblik dat wapens kletteren in Oekraïne en Rusland, in Israël en Gaza, en op vele andere plaatsen in de wereld, is een avond stilstaan bij “Nooit meer oorlog” meer dan welgekomen.

Want inderdaad: Vrijheid moet altijd weer bevochten en beschermd worden.j

Inschrijven kan via een mail aan [email protected]. Leden van Recht en Vrijheid betalen 7 euro, niet-leden 10 euro.

Meer info: Edith Van den Broeck, 0478 65 30 13

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder