Sla navigatie over

Record aantal inschrijvingen voor Lierse academies

 

Podiumacademie Lier (3.485) en Beeldacademie Lier (1.727)  tellen dit jaar samen  5.212 leerlingen, een nieuw record . Directeurs Liesbet Van Huysse, Geert Hendrix en Erwin Scheltjens glunderen over dit resultaat: “De populariteit van onze academies stijgt naar een ongeziene hoogte, en daar kunnen we enkel trots op zijn”, klinkt het.

We merken dat meer jonge mensen en kinderen de weg naar de academie vinden, en dat is een goed teken", aldus algemeen directeur  Hendrix. “In tegenstelling tot de tendensen in Vlaanderen zien we onze groep leerlingen tussen 6 en 12 jaar stijgen met 7 procent. Opvallend is dat de dansafdeling stijgt met bijna 10 procent en uitkomt op 780 leerlingen klassieke en hedendaagse dans. Ook onze leerlingen Schrijver en Singer-Songwriter gaan er fors op vooruit.”

“De connectie tussen Podium en Beeld, de moderne infrastructuur en de goede samenwerking met de stad  leiden tot fantastische resultaten”, vertelt directeur E. Scheltjens. “We blijven dus onverminderd inzetten op de ontwikkeling en verjonging in de hoofdafdeling in Lier én in onze zeven vestigingsplaatsen. We blijven daar ook vernieuwen qua aanbod.”

Ook in de Beeldacademie Lier is er voor het derde jaar op rij  een sterke stijging van het leerlingenaantal. “Ook bij ons is er een grote tevredenheid over het resultaat”, aldus directeur  Van Huysse. “De jeugdateliers blijven populair, en een aantal niche-richtingen ‘boomen’ enorm. Bij beeldhouwen, kunstgeschiedenis en digitale beeldvorming groeit het leerlingenaantal. Ook in de vestigingsplaatsen blijven we groeien. Een volwaardige derde graad in Zandhoven dient zich bij deze aan.”

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder