Sla navigatie over

Reus Schrobberbeek nieuwe inwoner van Lier

In aanwezigheid van Gommaar Timmermans , zoon van de auteur, Jan Verbist toneelregisseur van “En waar de sterre bleef stille staan”, en Jan Hendrickx sr., voormalig bezieler van De Schoolbond naar wiens figuur de reus werd geconstrueerd en die ruim 160 keer op de planken stond als Schrobberbeek werd de doopakte van de nieuwe inwoner plechtig ondertekend en werd de nieuwe reus officieel in het bevolkingsregister ingeschreven .

Het Schoolbondtheater bracht een fragment uit het bekende kerstverhaal waarin zoon Jan als Schrobberbeek in de voetsporen trad van zijn vader. De Piepenholleke Brassband verzorgde de muzikale intermesso’s.

De plechtigheid werd voorafgegaan door de ‘Informele’ academische zitting van vzw Reuzen in Vlaanderen waarbij de stad Lier de oorkonde en het plaket ontving van meest reuzenvriendelijke gemeente van Vlaanderen.

Door het slechte weer kon tijdens GrOOte Zondag de show op de Grote Markt van de aanwezige reuzen, de intrede van de nieuwe reus Schrobberbeek en de rondgang van de reuzenstoet in de Lierse binnenstad niet plaatsvinden en moest de organisatie noodgedwongen uitwijken naar CC Vredeberg .

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder