Sla navigatie over

Reuzenfamilie wandelt in de Lierse binnenstad

Reus Goliath heeft voor de gelegenheid de Duffelse reuzenfamilie – Reus en Reuzin met hun drie kinderen Janneke, Mieke en Kinnebaba en Moor en Morin – uitgenodigd voor een stadswandeling begeleid door feestelijke fanfareklanken.

Als afsluiter is het hele gezelschap getuige bij de officiële inschrijving in het Register van de burgerlijke stand van de nieuwe reuzin Carlin, een creatie van de Lierse Keersters ter gelegenheid van hun 90-jarig jubileum.

Parcours 14 uur Begijnhofstraat – Zimmerplein (reuzendans) – Papegaaistraat – Felix Timmermansplein (reuzendans) 15.30 uur Grote Markt (inschrijving van Carlin in het register van de burgerlijke stad en reuzendans) 16.30 uur Eikelstraat – Begijnhofstraat

Lier kent een eeuwenlange reuzentraditie. De succesvolle Ommegang tijdens de Gummarusfeesten 2015 heeft aangetoond dat die traditie nog volop leeft. Zozeer zelfs dat de reuzen graag wat meer willen buiten komen, al was het maar eens per jaar.

Jaarlijks gaan Goliath en de Reuzin, de Meid, Kinnebaba, Grootemoe en Grooteva, Janneke broer en Mieke zuster één week vóór de Sint-Gummarusprocessie op stap in de stad.

“Afhankelijk van de evaluatie van deze eerste editie, willen we hier een jaarlijkse gewoonte van maken. Een jaarlijks reuzenevenement telkens op de zondag voorafgaand aan de Sint-Gummarusprocessie. We bekijken ook de mogelijkheden om elke vijf jaar een grotere variant van de reuzenoptocht te organiseren, aanvullend op de 25-jaarlijkse Gummarusfeesten, ” klinkt het bij Luk Ceulemans, voorzitter van de Gezellen van ’t Groot Volk.

?Wie de reuzen gemist heeft, komt ze ook zondag 15 oktober tegen tijdens de Sint-Gummarusprocessie in de Lierse binnenstad. De processie volgt aansluitend op de misviering in de Sint-Gummaruskerk om 10 uur.??

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder