Sla navigatie over

Samen nieuw bos aanplanten

Bossen zijn belangrijk voor onze toekomst. Ze remmen de klimaatverandering af en hebben nog heel wat andere belangrijke functies. 

In het kader van het bosuitbreidingsplan ‘Meer bos voor Vlaanderen’ plant de stad, in samenwerking met de Bosgroep Antwerpen, deze winter bos aan. De nieuwe bossen komen in de buurt van het Fort van Lier, begraafplaats Kloosterheide (herdenkingsbos) en aan de Mechelsesteenweg achter wijk De Beunt. 

Er is gekozen voor verschillende inheemse boomsoorten waaronder zomereik, wilg, boskers, winterlinde, beuk, esdoorn, ruwe iep en zwarte els. 

Aan de bosranden plant de stad  hazelaar, kruisbes, hulst, hondsroos, inlandse vogelkers, meidoorn, wilde appel, lijsterbes of aalbes. De ambitie is om de komende jaren nog meer bossen aan te planten.

Aan het Fort van Lier zijn er op  vrijdag 24 en  zaterdag 25 november plantdagen. Vrijdag kunnen leerlingen van de Lierse basisscholen een boom planten. De dag erna is iedereen welkom. Steek mee je handen uit de mouwen en draag een steentje bij voor het Klimaatactieplan 2.0 waarmee het stadsbestuur van Lier en Koningshooikt een veerkrachtige en duurzame gemeente wil maken tegen 2030. Een kleine traktatie voor de enthousiaste planters wordt aangeboden.

Kom zaterdag 25 november tussen 9 en 14 uur een uurtje mee planten  aan het Fort van Lier, Fortweg 24 in Lier.

Zorg voor aangepast schoeisel en eventueel handschoenen. 

Vooraf inschrijven via www.lier.be/plant-een-boom. je kan  in het formulier een tijdslot kiezen waarbinnen je mee komt planten.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder