Sla navigatie over

Samen tegen Corona – Maatregelen in Lier

Alle informatie over het coronavirus is beschikbaar op www.info-coronavirus.be/nl/. Mensen die vragen hebben, kunnen mailen naar [email protected] of kunnen bellen naar het speciale callcenter op het nummer 0800 14 689. Voor vragen over de economie, de werkgelegenheid, de kmo’s en zelfstandigen is het contactnummer 0800 120 33.

Het stadskantoor en het gemeentehuis van Koningshooikt blijven open. Ook de balies van het Sociaal Huis, Visit Lier, de jeugddienst en het Liers Cultuurcentrum blijven geopend.

Tijdens de openingsuren van het stadskantoor blijven de diensten ook telefonisch bereikbaar.Het stadsbestuur vraagt zoveel mogelijk gebruik te maken van de online dienstverlening via www.lier.be om zo onnodige verplaatsingen te vermijden en niet-dringende afspraken zoveel mogelijk uit te stellen tot na 3 april.

Kinderopvang Kadee blijft open voor de voor- en naschoolse opvang. De online inschrijving voor de paasvakantie start zaterdag 14 maart. De federale maatregelen gelden tot 3 april. Indien deze niet veranderen zal ook de Speelmicroob open zijn tijdens de paasvakantie.

Het WZC Paradijs heeft een aangepaste bezoekersregeling ingevoerd : www.wzcparadijs.be.

Omdat heel wat maatregelen verregaande gevolgen hebben, bekijkt de stad volop wat het kan doen om de komende periode zo goed mogelijk door te komen. Een aantal acties staat al in de startblokken, meer info volgt zo snel mogelijk

De bib werkt momenteel een systeem uit om via online reservatie en een afhaalsysteem buiten aan de bib toch boeken/dvd’s te lenen.

Voor zorgbehoevende senioren en andere inwoners die geen andere mogelijkheden hebben en momenteel door de sluiting van de dienstencentra ook daar niet terechtkunnen, wordt onderzocht een boodschappendienst in te richten met leveringen aan huis.

Sociaal restaurant Kome Nete biedt vanaf maandag afhaalmaaltijden aan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12 en 15 uur. Bestellen is niet nodig. Meer info op www.lier.be.

Foto © stad Lier

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder