Sla navigatie over

SASK viert Dag van de Academies

In Lier is uurwerkmaker Louis Zimmer logischerwijze een inspiratiebron voor “Tijd voor Kunst”.  Louis Zimmer geniet wereldfaam voor zijn Jubelklok, Astronomische Studio en Wonderklok. Deze instrumenten, die de interesse en bewondering opwekten van wetenschappers als Albert Einstein, meten tijd en kosmische verschijnselen.     Om 9.20 uur vertrekt een originele stoet met jonge leerlingen vanuit de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten naar de Zimmertoren. Jongeren tussen 6 en 12 jaar dragen “gekke klokken” en andere objecten die verband houden met tijd. Hun werkstukken zijn vooraf gemaakt in de jongerenateliers en laten zien hoe de  jonge artiesten op creatieve wijze omgaan met het begrip ‘tijd’.

Rond 9.40 uur komt de optocht aan op het Zimmerplein waar de leerlingen van de academie de Zimmertoren zullen bezoeken met een gids.

Zaterdag 23 februari kan je in de SASK ook de tentoonstelling ‘t Groot Rood bekijken waaraan 10 leerkrachten en hun jonge leerlingen vol enthousiasme hebben meegewerkt. Je kan bovendien een aantal ateliers bezoeken, om de sfeer op te snuiven of om te participeren.  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder