Sla navigatie over

Schaepshoofden onthullen Schapenkopmonument

‘De Schaepenkop’ op een sokkel in blauwe hardsteen kreeg een ereplaats naast hun clubhuis aan het Spui. De Lierse kunstenaars Mark Boon en Kris Duys ontwierpen het beeld . Het werd door bronsgieter Storms uit Wespelaere in brons gegoten. Aan het beeld werd een koperen plaat bevestigd , waarop in het kort het verhaal waarom Lierenaars ‘schapenkoppen’ worden genoemd wordt verteld.

Het feestprogramma 2018 van de vereniging vermeldt verder de organisatie van een fotowedstrijd met als thema "Schaap" voor amateurfotografen.Het volledig wedstrijdreglement is terug te vinden op de website www.schaepshoofden.be

Op het grasveld aan de oever werden 4.000 rode en witte tulpen geplant om de omgeving van het clubhuis op te fleuren.

Zondag 15 april worden opnieuw de schapen verwelkomd.Onder begeleiding van enkele herders vertrekken de schapen aan taverne Barvest richting Spui en verder richting konijnenweide. De schapen en hun gevolg worden begeleid door “Amazing Grace”, een echte piper-band. Een knuffelhoek met lammetjes zal niet ontbreken. In Het Spui worden lekkere "schapenkopjes" pralines in chocolade geserveerd.

Zondag 15 september wordt op de Grote Markt de tweede schapenkoers georganiseerd. De schapen worden getooid met een zadeldoek met het logo van de sponsor en een beertje als jockey . De organisatie van een schapenbal sluit de viering van hun tienjarig bestaan af.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder