Sla navigatie over

Schapen komen terug naar Lier

Vandaar wordt de kudde verder begeleid naar het ‘konijnenbos’ waar de schapen tijdens de zomer naar hartenlust kunnen grazen. Professionele herders met hond leiden de kudde veilig naar hun bestemming.

De Sociëteit van de Schaepshoofden verzorgt die dag een opendeurdag in het Spui. Voor de kinderen is een knuffelhoek met lammetjes voorzien. Pannenkoeken worden gratis aangeboden aan alle kinderen die met hun ouders of begeleider aanwezig zijn.Een professionele schaapscheerder zal de schapen van hun zware wintervacht bevrijden.

Via de stad worden de Oekraïense vluchtelingen uitgenodigd op dit evenement. Een tolk zal de communicatie vergemakkelijken.

De terugkeer van de schapen kadert in een begrazingsproject dat de Sociëteit van de Schaepshoofden zes jaar geleden opstartte samen met de stad Lier en een professionele herder.

Met dit project wordt het gebied achter het Spui tussen een dode arm van de Nete en de Nete zelf op ecologisch verantwoorde manier onderhouden. Gezien het grote succes wordt dit project ook dit jaar hernomen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder