Sla navigatie over

Schapen zijn terug in Lier

Vandaar ging het verder naar het ‘Konijnenbos’ waar de schapen deze zomer naar hartenlust kunnen grazen. Enkele professionele herders met hond leidden de kudde veilig naar hun bestemming.

De terugkeer van de schapen kadert in een begrazingsproject dat de Sociëteit van de Schaepshoofden drie jaar geleden opstartten samen met de stad Lier en een professionele herder. Met dit project wordt het gebied achter het Spui tussen een dode arm van de Nete en de Nete zelf op een ecologisch verantwoorde manier onderhouden. Gezien het grote succes wordt dit project ook dit jaar hernomen.

Ook het educatieve aspect wordt niet vergeten. Dankzij schaapsherder Chris Caerts wordt een onvergetelijke les over het schaap op de begrazingsweide voorzien voor de Lierse basisscholen. De kinderen kunnen niet alleen kennismaken met het dier en de biologische aspecten ervan maar ook met de cultuurhistorische en ecologische aspecten van de begrazing. Een demonstratie schapendrijven met Border Collies van de herder is zeker het meest spectaculaire onderdeel van de educatieve uitstap.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder