Sla navigatie over

Schollebeekstraat en Fortweg worden vernieuwd

Maandag  21 november 2022 start  de heraanleg van de riolering en de weg in de Schollebeekstraat, Fortweg en het kruispunt met  de Mijl.  Tegen het najaar 2023 moeten de vernieuwing klaar zijn.

De werken in de Schollebeekstraat omvatten een gescheiden rioleringsstelsel, een comfortabel en veilig voet- en fietspad, beperkte rijbaanbreedte met asverspringingen, bomen die vergroening brengen in de straat en ruimte voor buffering en infiltratie van regenwater langs de Schollebeekstraat om wateroverlast te beperken.

In de Fortweg wordt de rijweg in het eerste, bredere, deel aangelegd in asfalt. In het smallere stuk komt er een zogenaamd ‘karrenspoor’: twee asfaltstroken met in het midden een strook in kasseien. Zo kunnen fietsers comfortabel fietsen en wordt de snelheid van wagens geremd. 

De Fortweg wordt heraangelegd tot aan de bestaande parking aan de inkom van het Fort. De parking wordt, in afwachting van het masterplan dat voor het Fort in opmaak is, niet heraangelegd.

Ter hoogte van het kruispunt met de Mijl wordt enkel het deel tot aan huisnummer 85 voorzien van een nieuw wegdek in asfalt.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder